Monday, September 16th, 2019

Perbicaraan kes PKFZ ditangguh 26 Oktober

Published on August 25, 2010 by   ·   Tiada Komen      Print This Post Print This Post

SHAH ALAM 25 Ogos – Perbicaraan kes melibatkan bekas Pengurus Besar Lembaga Pelabuhan Klang (LPK), Datin Paduka O.C. Phang yang sepatutnya bermula di Mahkamah Sesyen di sini hari ini ditangguhkan ke 26 hingga 29 Oktober ini.

Hakim Asmadi Hussain membuat keputusan itu setelah pihak pembelaan memberitahu mahkamah bahawa mereka telah menghantar representasi baru kepada pejabat Peguam Negara pagi ini untuk menggugurkan tiga pertuduhan pecah amanah membabitkan RM254.85 juta.

Peguam Phang, Francis Ng Aik Guan, memberitahu mahkamah terdapat perkembangan baru berhubung kes tersebut yang memerlukan perbicaraan ditangguhkan bagi memberi masa untuk pihak pendakwaan membuat keputusan sama ada menerima representasi berkenaan atau tidak.

Ng juga memberitahu mahkamah bahawa pihaknya turut menghantar representasi sebelum ini tetapi tidak menerima sebarang jawapan setakat ini.

“Lagipun pihak pendakwaan baru menyerahkan 246 dokumen semalam dan (pihak pembelaan) perlukan masa untuk mengkajinya kerana kebanyakan dokumen berkenaan bersifat teknikal,” katanya.

Perbicaraan terhadap Phang yang merupakan seorang daripada tertuduh utama kes mengenai Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ), ditetapkan hari ini dan esok. – Bernama

Sub Topik: , ,

Komen Pembaca (0)
Mediakini.com @ Facebook

Berita Berkaitan